Dani brutalne pljačke i urbicida

U objavi od 22.11.( http://borisbritvar.ba/konacni-rezultat-lokalnih-izbora/ ) sam najavio da su pred nama dani brutalne pljačke građevinskog zemljišta i urbicida grada prema projektu građevinskog lobija i nove SDA.
Nismo dugo čekali.
27.11. Gradska uprava je objavila “početak” rada na izradi Urbanističkog plana Grada Zenica !!!
Podsjećanja radi,
Prostorni plan je usvojen na 17. sjednici Gradskog vijeća koja je održana 28.12.2017.godine uz zaključak da će Urbanistički plan biti urađen u roku od 5 mjeseci, tj. do maja 2018.godine. Na službenoj stranici Službe za urbanizam Grada Zenice od 28.12.2017.godine piše da je u toku izrada Urbanističkog plana.
Dakle, nakon dvije i po godine Gradska uprava nas senzacionalno obavještava da su navodno odlučili početi raditi na izradi Urbanističkog plana !!!
Naprijed navedeno je samo kap vode u moru obmana i nezakonitog rada Gradske uprave po pitanju izrade prostorno-planske dokumentacije u interesu građevinskog lobija.
Zamiljivo je da i stara i nova SDA, kao i ostali politički subjekti, kandidati, profesori, ministri i ostali borci za bolju, jaču i čeličnu Zenicu ne govore ništa, usprkos činjenici da je Urbanistički plan jedan od najvažnijih dokumenata Grada. Što bi rekao A. Einstein “Ako želite izbjeći kritiku ne recite ništa, ne radite ništa i budite ništa.”
Uskoro ću detaljno, putem video podcasta, građanima Zenice nešto reći o ovoj temi, u nadi da će me čuti i neko iz Tužilaštva, ako se nekim slučajem vrate sa doživotnog godišnjeg odmora.
ZENICA ZNA, ŽELI I MORA BOLJE
Podijeli:
Vrh