Im Westen nichts Neues

U Banjaluci su građani glasali protiv SNSD-a tj protiv Milorada Dodika, a rezultat tog stava jeste činjenica da je Draško Stanivuković, koji nije imao nikakav program niti viziju napretka, dobio 52.369 glasova !!!
A šta smo mi dobili ?
Novog Dodika, samo malo mlađeg.
U Zenici su građani glasali protiv SDA tj protiv Bakira Izetbegovića a rezultat tog stava jeste činjenica da je Fuad Kasumović, koji nije imao nikakav program niti viziju napretka, dobio 32.935 glasova !!!
A šta smo mi dobili ?
Novu SDA, samo malo mlađu, na čelu sa Fuadom Kasumovićem.
Rezime :
Broj glasova očito nije odraz kvaliteta izabranih kandidata i vizije napretka nego svjesti birača čiji se sistem vrijednosti temelji na (ne)poimanju manjeg ili većeg zla što zorno pokazuje da živimo u socijalno, moralno i intelektualno razorenom društvu koje još uvijek nema snagu da pruži otpor. Građani su u biti pokazali da su još uvijek dio sistema koji je pažljivo projektiran u posljednjih 25 godina i da će biti potrebno dosta vremena i rada da se taj projekt promjeni.
Problem nije manjina koja kontinuirano radi protiv države nego većina “patriota” koji smatraju da je dokazana politička mafija jedino rješenje za ovu zemlju.
Konačne rezultate lokalnih izbora u BiH možemo ocijeniti samo jednom rečenicom:
“Ko izgubi dobitak dobije gubitak” (A.F.)
Dakle, sasvim je jasno da su se desile smjene ali ne i promjene a da bismo se uopće nadali progresu, prvo moramo iskreno razmisliti o posljednjih 25 godina i shvatiti što je to pošlo po zlu kako bismo mogli ispraviti budućnost.

ZENICA ZNA, ŽELI I MORA BOLJE

Podijeli:
Vrh