INVERZIJA RAZUMA

Aktualna “politička elita” danas, u 21. vijeku, popravke šahtova, sanacije trotoara, čišćenje korita rijeka i potoka, asfaltiranje i betoniranje prigradskih puteva, ….. naziva projektima i investicijama !!!
Gospodo, to se u svijetu zove tekuće održavanje javne infrastrukture.
Postavljanje autobusnih stajališta i solarnih klupa, i sl. se u najzagađenijem gradu u BiH smatra “projektima zaštite okoliša” ???
Informativni terorizam koji se provodi nad građanima Zenice se tretira kao nezavisno novinarstvo!!!
Gospodo “sposobni” ovom gradu su potrebni razvojni projekti koji znače nova zapošljavanja, plan kapitalnih investicija, sistemsko rješenje poticaja za mlade ljude, urbani razvoj na bazi zakona, struke i principa održivog razvoja, strateški plan ruralnog razvoja i zaštite okoliša, itd…
Građani/ke s pravom za svoj novac očekuju pravnu sigurnost, zaposlenje, čist zrak i budućnost za svoju djecu, što “politička elita”očito ne razumije a to je razlog da dignemo glas i kažemo DOSTA.
Društveni model zasnovan na neradu i neznanju, korupciji i političkom nepotizmu je sam po sebi osuđen na propast i zato moramo zaustaviti devastaciju našeg grada od strane institucionalne mafije.

ZENICA ZNA, ŽELI I MORA BOLJE

Podijeli:
Vrh