NAJAVLJENA PLJAČKA STOLJEĆA

Daleke 1997.godine je donesen Zakon o privatizaciji po kojem su nam ukrali Željezaru i sve ostale firme u državnoj svojini koje su građani Zenice gradili desetljećima, utištili su nam Komrad, Zenicatrans, NK Čelik, RTVZ, godinama kradu naš novac iz Budžeta grada, ……
Rezultat poznat, društvena imovina opljačkana, građani obespravljeni, radnici na ulici, tajkuni likuju, odgovoran nitko, Tužilaštvo na godišnjem odmoru.
Sada je na red došla pljačka gradskog zemljišta.
Ali kako kažu iz Gradske uprave, GRAĐANI MORAJU ZNATI !!!
Za narednu sjednicu Gradskog vijeća, Gradska uprava je u suradnji sa građevinskom mafijom i prepakovanim patriotima, spremila i uputila u proceduru Prijedlog Regulacionog plana “Centar II” i Regulacionog plana “Trg rudara”, a riječ je o najavi najveće pljačke gradskog zemljišta u povijesti Zenice.
Jasni su mi anticivilizacijski motivi onih ljudi koji su u ratu uništavali gradove BiH, ali ne razumijem “ljude” koji danas zbog bijednih interesa uništavaju naš grad i budućnost vlastite djece. Neki će reći, to je politika, ali ovo nije politika nego drumsko razbojništvo.
Haram bilo svakom gradskom vijećniku koji između Zenice i mafije, izabere mafiju.
Ne razumijem i nije mi jasno kako se iz dana u dan može uništavati tako lijep grad kao što je Zenica, koji nam je u amanet ostavio prof. J. Neidhardt, a da baš nikom ne padne na pamet da zaurlamo: DOSTA !!!
Kako kaže Borhes: ako ti ne vidiš, tvoja nesposobnost ne potire moje svjedočanstvo.

ZENICA ZNA, ŽELI I MORA BOLJE

Podijeli:
Vrh