POLITIČKA GENETIKA MAFIJE

Poznato je da se najveći kriminal u domenu institucija BiH na svim razinama čini upravo na kraju mandata ili u tehničkom mandatu.
Histerična borba zeničke “političke elite” na kraju mandata, za građevinsko zemljište i lokacije u centru grada, samo potvrđuje tu činjenicu i nesreću koju danas građani Zenice proživljavaju.
Za sljedeću sjednicu Gradskog vijeća, Gradska uprava i investiciona mafija, po tko zna koji put, ponovo na silu kao dopunu dnevnog reda predlažu Regulacione planove Centar II i Trg rudara koji u biti determiniraju razvoj najuže gradske jezgre, tj lica grada za budućih 100 godina.
Dva najvažnija dokumenta kao dopuna dnevnog reda, jeste raritet u svijetu, uz napomenu da grad nema niti jedan, Zakonom utvrđen, dokument na temelju kojeg bi se Regulacioni planovi uopće radili, kao što su Urbanistički plan, Strategija razvoja Grada, Plan razvoja infrastrukture, Plan kapitalnih investicija, Strategija zaštite okoliša, itd…
Zašto je to tako, nisu krivi samo ONI, koji su samo, iz njima poznatih razloga, došli u naš grad i koji nikada neće znati šta je Zenica, nego i oni koji sve ovo tolerišu.
Količina neistina koje se u NAŠOJ sali Gradskog vijeća iznose od strane grupe krivokletnika je jednostavno zastrašujuća, što samo potvrđuje da neprijatelji Zenice nisu niti u Sarajevu, niti u Mostaru, Banja Luci, Kaknju, Vitezu, itd, neprijatelji Zenice su u Zenici.
To su oni koji bezočno krše Zakone BiH, pljačkaju grad i gradsku imovinu, svjesno ili nesvjesno uništavaju Zenicu, provode informativni teror, ali i oni koji šute i nijemo sve posmatraju, zaboravljene političke stranke, jeftini gradski vijećnici, fina prozenička raja(FpZR) i Tužilaštvo.
Nikada neću priznati da je ova retrogradna politička garnitura, koja je spremna betonirati i travu u dvorištu obdaništa vlastite djece, dostojna grada Zenice.
Građani vape za znanjem, pravdom i odgovornim političkim vodstvom, ali ipak moramo biti svjesni da sve dok pričamo o gušterima, krokodili proždiru naš grad.
Bitka za Zenicu mora konačno početi i zato od normalnih gradskih vijećnika očekujem da na narednoj sjednici Gradskog vijeća otvoreno kažu lopovima da su lopovi !!!

ZENICA ZNA, ŽELI I MORA BOLJE

Podijeli:
Vrh