Zašto vjerovati potpisanom sporazumu?

Trenutni gradonačelnik je nedavno podržao izborni program SDP-a u kojem piše da će se boriti protiv izgradnje minicentrala. Odlično !
Da li trebamo vjerovati istim ljudima iz SDP-a, da se zaista zalažu protiv gradnje hidrocentrala ako su u proteklom mandatu, zajedno sa gradonačelnikom, podržali Prostorni plan u kojem je nacrtano 5 hidrocentrala na području grada Zenice (Vrace, Hotel Internacional, Bojin vir, Drivuša i Janjići)
Sasvim sigurno da im ne trebamo vjerovati osobito ako znamo ko gradi hidrocentralu “Merdani” na Lašvi. Kažu, ne gradi gradonačelnik nego njegov brat.
Podsjećanja radi, SDA je na Gradskom vijeću bila protiv Prostornog plana a nakon toga su na Skupštini kantona glasali za usvajanje tog istog plana što jasno odražava principijelnost u donošenju odluka stranke koja nam obećava bolju Zenicu od sutra ujutro.
Ostale mariginalne učesnike usvajanja Prostornog plana nema potrebe niti pominjati obzirom na njihovo poznavanje predmetne materije.
Poštovani sugrađani,
Prostorni plan Grada je najvažniji dokument koji determinira razvoj lokalne zajednice za narednih 20 godina a mi smo se doveli u situaciju da o tome odlučuju osobe koje o tome ne znaju ništa i rade isključivo u interesu građevinskog i energetskog lobija.
Molim svoje sugrađane da mi pomognu da zaustavimo uništavanje grada od strane patriota koji nam obećavaju bolju Zenicu.
Isti nas pljačkaju toliko godina. DOSTA !!!

ZENICA ZNA, ŽELI I MORA BOLJE

Podijeli:
Vrh